Gondolatok a gyógyulásról

Minden problémánk megoldásáért, így a gyógyulásunkért mi magunk is tehetünk. Még ha a gyógyuláshoz külső segítséget is kapunk, a változásnak, ami a megoldást vagy a gyógyulást eredményezi, magunkban kell megtörténnie. Mit tehetünk mi gyógyulásunk érdekében?


Ha azt akarjuk, hogy mi magunk elősegítsük a gyógyulásunkat, akkor először el kell fogadnunk, hogy a gyógyulás egy változás. Ha a jelenlegi helyzetünk, korábbi tetteink, vagy életmódunk betegséget eredményeztek, akkor, ha meg akarunk gyógyulni, változtatni kell ezeken.

A változás nem mindig könnyű, de mindehhez segítséget nyújthat egy holisztikus felfogású masszázskezelés, ami erőt is adhat a gyógyulás útján. Jöjjön azonban először 7 gondolatindító elhatározás, amelyekkel a gyógyulást, problémák megoldását mi magunk is elősegíthetjük:

1. Akarjak meggyógyulni
A gyógyulás alapvető feltétele, hogy valóban akarjam azt és valóban akarjak változtatni. Hiába minden külső segítség, ha én magam elutasítom a változást, vagy ténylegesen nem akarom a gyógyulást.


2. Nézzek szembe magammal és a helyzetemmel
A változáshoz őszintén szembe kell nézni magammal, és feltenni majd megválaszolni néhány alapvető kérdést.


3. Keressem meg az okot a tünetek mögött
Számos esetben, amit betegségnek észlelek csak a következménye egy azt kiváltó problémának. Ha valóban a megoldást keresem, és nemcsak a tünetet akarom megszüntetni a kiváltó okot kell megtalálnom.


4. Test, lélek és szellem egységeként nézzek magamra
A fizikai problémák mögött meghúzódhatnak olyan okok, amelyek lelki vagy szellemi szinten jelentkeznek. Ha ezeket együtt kezelem és figyelembe veszem kölcsönhatásaikat, akkor közelebb juthatok a problémáim valódi okához és megoldásához is.


5. Tisztáznom kell magamban vágyaimat és értékeimet
A változást elfogadni és a gyógyulást elérni sokkal könnyebb, ha tudom, hogy értékeimmel összhangban van és vágyaim megvalósítását szolgálja. Ehhez előbb ezeket tisztáznom kell magamban.


6. Szabaduljak meg saját megkötöttségeimtől
Megkötöttséget nemcsak a külső körülmények, de én magam is előidézhetek. Ha ezek akadályozzák a gyógyulásomat meg kell tőlük szabadulnom.


7. Folyamatnak tekintsem a változást
Nem csak a gyógyulást magát kell akarnom, de el is kell fogadni, és akarni is hogy valami változzon bennem és így körülöttem. A gyógyulás által megkövetelt változás egy jobb állapotot hoz, így azt fejlődésnek, előrelépésnek tekintem. Ez a változás akár egy pillanat alatt lezajlik, akár hosszabb időt vesz igénybe mindenképpen része személyes fejlődésemnek.

Ezeket a gondolatokat át kell ültetni a gyakorlatba, és bár ehhez sok erőre van szükség, mindenki képes lehet rá, hogy valamit tegyen. Ha meg akarunk gyógyulni, bele kell kezdenünk minél előbb. Természetesen a problémáink egyéniek, és a megoldást a gyógyuláshoz vezető utat is a problémára és az egyénre szabottan kell megtalálni.
Egy holisztikus felfogású masszázskezelés segítségével kiléphetünk a mindennapok megszokott rohanásából és lehetőségünk van, hogy magunkra figyeljünk. Mivel egy ilyen kezelés nemcsak fizikai, hanem lelki és szellemi szinteken is hat, így segít abban, hogy tovább lépjünk a személyes fejlődés terén, egy tágan értelmezett gyógyulás útján. Tegyük meg együtt a következő lépéseket ezen az úton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése